AURINKOPANEELI & AURINKOKENNO – SUUNNITELTU SUOMEN OLOSUHTEISIIN

GEF Aurinkopaneeli

Puolikenno (half-cut) -paneelissa paneelin kennot ovat puolitettu, mikä mahdollistaa tehokkaamman energiantuotannon.

Rinnakkaisten kennojen (kaksoismoduulirakenne) ansiosta paneeli tuottaa enemmän energiaa varjostuessaan sekä aamuisin ja iltaisin auringon ollessa matalalla. Toisen puolen varjostuessa toinen puoli jatkaa toimintaansa. Esim. keväällä lumien sulaessa yläosa tuottaa jo täydellä teholla kun alaosa on vielä lumen peitossa.

Lataa esite GEF aurinkopaneelista:

 Aurinkopaneeli GEF-370-HDMI20

Aurinkopaneeli 370-HM120 F35 Black

Yksikiteinen, puolikennoinen (half-cut) aurinkosähköpaneeli 370 Wp
Korkean hyötysuhteen paneel
5 – 10 W enemmän tehoa puolitettun kennorakenteen ansiosta.
Enemmän energiaa auringosta
Parempi lämpötilakerroin ja pienempi kiteen resistanssi parantaa energiantuotantoa.
Matalampi toimintalämpötila
Matalampi toimintalämpötila ja vähäisempikuumien pisteiden muodostuminen, tekee paneelistasuorituskykyisemmän aurinkoisina päivinä.
Parempi varjostuman kesto
Rinnakkaisten kennopiirien kytkennällä tuotetaan enemmän energiaa varjostumissa ja aamu- ja ilta-aikaan.
Vähäisempi mikromurtumien vaikutus
Pienempi mikromurtumien muodostuminen.

Miten valita sopiva aurinkopaneeli?

Toimitamme aurinkopaneelit ja aurinkokennot, jotka on valmistettu korkealaatuisista komponenteista. Opastamme asiakkaan tarpeeseen soveltuvien tuotteiden hankinnassa. Aurinkopaneelit ovat tyypiltään joko yksikide- tai monikidepaneeleita. Aurinkopaneeleiden ero johtuu niiden valmistustavasta.

Monikide aurinkopaneelien tuntomerkki on sen sininen väri, kun yksikide aurinkopaneelien tunnistaa mustasta väristä. Monikidepaneeli on hinta/hyöty -suhteeltaan edullisempi, kun taas yksikidepaneelit ovat usein tehokkaampia ja katon pinta-alan saa hyödynnettyä parhaiten.

Yksikidepaneeleiden yleensä kokonaan musta (myös kehys) väri muodostaa paneelikentästä myös erittäin tyylikkään ”saumattoman” kokonaisuuden.

Lisäksi uutena premium -paneelina markkinoille tullut half cut – paneeli tekee aurinkopaneeleista aiempaa tehokkaampia. Ne tuottavat sähköä myös osittain varjostettuna toisin kuin muut aurinkopaneelit.

Aurinkopaneelien teho

Aurinkopaneeleita valitessa on hyvä ymmärtää termien kWp/kWh merkitys. Aurinkopaneelin nimellisteholla ja huipputeholla tarkoitetaan sitä sähkötehoa, jonka paneeli tuottaa standardiolosuhteissa.

Huippu- ja nimellistehon yksikkönä käytetään yksikköä Wp (kWp = 1000 Wp). 1 kWp (p = teho STC olosuhteissa) tuottaa asennuspaikasta ja lämpötilasta riippuen jopa 900 kWh/kWp.

Esimerkiksi 5 kWp omakotitalovoimala voi tuottaa 4500 kWh vuodessa.

ENERGIAA AURINGOSTA - SOITA 010 322 1250

Aurinkopaneelit ja aurinkovoimalaratkaisut